top of page

Secret Superstar - Film Paylaşımları


Nasılda kendi içinde zıtlıkları barındıran bir isim bir tarafta herkes tarafından bilinen, sevilen, kabul görmüş anlamında “Superstar” diğer tarafta kimsenin bilmediği, herkesin gözlerinden gizlenmiş, ortalıkta olmayan, saklanılmış anlamında “Secret”. Birbirinin bu kadar zıttı olan bu iki kavramı birleştirince ise ortaya çıkan tek bir anlam var. Bu anlama geçmeden önce, “Secret Superstar”ın Türkiye’de henüz daha bugün(20 Ekim) vizyona girmiş bir Aamir Khan filmi olduğunu söylemeliyim. Biraz önce bahsettiğim o anlamı ise filmin sonunda anlıyorsunuz. Burada spoiler vermesem iyi olur.


Siz de, beni bu filme götüren arkadaşım gibi, bir Aamir Khan takipçisiyseniz zaten gitmek için zaman kolluyorsunuzdur, bir an önce o zamanı yakalayın ve gidin. Ya da benim gibi sadece sinema seven birisiyseniz, yine gidin; çünkü, bu film hem tüm dünyada sorun olan bir konuya güzel bir şekilde değinmiş -belki hepimiz biraz düşünüp, yaptıklarımızı gözden geçiririz- hem de duyguları, düşünceleri size anlatmak için çok iyi kurgulanmış bir film. Yani gitmekte fayda var.


Filmin süresi normalden biraz daha fazla olabilir ama film başladıktan ve siz hikayenin içine çekildikten sonra zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Filmin içinde şarkılarla duygu yoğunluğu da güzel verilmiş, galiba müziğin evrenselliğinin bir avantajı. Tabi ben ilk hint filmi izlediğim de bu şarkı olayını bayağı anlamlandıramamıştım ama sonralarında galiba bu aktarım yöntemine de alışıyorsunuz. Son olarak şöyle bir not düşmeliyim, bu film hayatın bazı kesitlerinin yansıması alınarak yapılmış bir film yani bilim kurguymuş fantastik şeylermiş yok öyle şeyler:) -ki genel olarak sinemadan benim asıl beklentim o olunca size de bu son notu düşmek istedim.


İyi seyirler.


İzlerseniz, yorumlarınızı da bekliyorum.


Şuraya da bir reklam alanı koyalım, ama ilginizi çekmiyorsa boşverin :)

Şuraya da bir reklam alanı koyalım, ama ilginizi çekmiyorsa boşverin :)

Etiketler
Henüz etiket yok.
bottom of page