top of page

Hoş mu geldin 2018?

Merhaba 2018… derken. Aslında neyi kutladığımızı da durup bir düşünmek istedim. Çalgılar, çengiler, hediyeler, iyi dilekler, ziyaretler derken bir bayram, bir kutlama havası hakim birçok yerde. Ne oluyor peki arkadaş, bir yılı bitirip bir yenisine girerken? Yarının bugünden pek de bir farkı olacak mı sizce? Tabi olacak efendim, yani bence. Takvimi bir yere bırakalım. Takvime soracak olursak o en az 2018. defa “1 Ocak”ı gösteriyor ve bu onun 2018. defa yeni bir yıla başlayışı. Ama bizim için değil. Bizim için yarını bugünden ayıran en büyük özellik hayata bakış acımız. Hep dillerimizde dolaşan o yeni yıl dilekleriyle de bu bakış acımızı değiştirmeye çalışıyoruz aslında.


Yeni yıl kutlamalarının temelinde yatan en büyük sebep, buna ihtiyacımızın olması. Kendimizi yenilemeye ihtiyacımız var aslında, dünyacak. Birbirimize iyi temennilerde bulunarak aslında kendimizi dolaylı yoldan yönlendiriyoruz, mesela bu yıl daha sağlıklı bir yıl olsun derken, kendimize “sağlığıma biraz daha dikkat etmeliyim” mesajı veriyoruz. Yeni yıl kutlamalarının bu kadar ses getirmesinin sebebi de kolektif bir bilinçin olması. Hep beraber bir şeyler hissediyoruz, umuyoruz, istiyoruz. Birbirimizden güç alıyoruz aslında, birbirimize destek oluyoruz.


Kısaca, hayatımıza yeni bir sayfa açıyoruz. Aslında, buna bir çok defa ihtiyacımız oluyor ama hayat telaşesinden bir durup da geçen ömrümüze bakıp yön veremiyoruz. Sürüklenip gidiyoruz… Yeni yıl zamanı yaklaşınca da “yeni” kavramının beynimizde yakmış olduğu ışıkla önüzümde yeni bir hayat döneminin olduğunu fark ediyor ve geçip duran yıla bakıyoruz, değiştirmek, düzeltmek istediğimiz neler var diye. Eh, bunu da insanlık olarak yapınca farkında olmadan birbirimizden destek alıyoruz. Aslında bu durup mevcut durumu değerlendirme olayını daha sık yapmalıyız ki arada sürüklenip giden vakitlerimiz çok olmasın.


Sonuç olarak yeni yılınız yeni hedefleriniz, değişen siz herkes için hayırlı olsun efendim. Bence kaptırabildiğiniz kadar kendinizi yeni yıl havasına kaptırın sonra bundan güç alın ve hayatınızı istediğiniz şekilde daha iyi bir gidişata yönlendirin. Son olarak, başlıkta ki soruya da değinecek olursak, 2018 hoş mu geldi, hoş mu geliyor bunu siz karar vereceksiniz, kendi hayat pencerenizden.


Sağlıcakla.


Bu yazı 1 Ocak 2018 tarihinde Medium'da da paylaşıldı.



Şuraya da bir reklam alanı koyalım, ama ilginizi çekmiyorsa boşverin :)

Şuraya da bir reklam alanı koyalım, ama ilginizi çekmiyorsa boşverin :)

Etiketler
Henüz etiket yok.
bottom of page